Ehitusettevõtete kindlustunne on paranenud

Liina Kanarbik
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure moodulmajade nõudluse tõttu välismaal laiendab Harmeti Pärnu tehas tootmist ja värbab uusi töötajaid.
Suure moodulmajade nõudluse tõttu välismaal laiendab Harmeti Pärnu tehas tootmist ja värbab uusi töötajaid. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti ehitusettevõtted tunnevad end praegu kindlamalt kui kevadel: nende tooteportfellid on mahukamad ning tööd on pikemaks ajaks ette kokku lepitud.

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) uuringust selgub, et Eesti ehitusettevõtete kindlustunne on kasvanud. Nõudluse elavnemist kinnitab ka see, et sõlmitud lepingud tagavad nüüd töö keskmiselt 3,7 kuuks (eelmises kvartalis 3,5 kuuks ning möödunud aastal 3,4 kuuks).

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi sõnas, et Eesti ehitusettevõtete olukord on paranenud. EKI andmetel on ehitustööde maht kasvanud 40 protsendil ettevõtetest ning järgmiseks kolmeks kuuks prognoositakse ehitusettevõtetele vähemalt sama suurt kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles