Šokolaadisõda jätab rootslased tuntud kommidest ilma

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M&Ms kommid.
M&Ms kommid. Foto: Richard B. Levine

Marabu ja Marsi šokolaadisõda M&M´s kommide müügi üle on jätkumas.

Ajalooline võitlus vaidlus kahe magusatootja vahel ulatub aastasse 1950, mil Rootsi firma Mondelez International (Marabou šokolaadide tootja) algatas koostöö firmaga Mars, kes tol hetkel müüs M&M´s komme, vahendab The Local.

Kahe firma omavahelise lepingu järgi lõpetas Mars alates 1989. aastast M&M´s kompvekkide müügi Põhjamaades. Leping lõppes aga 1998. aastal ning 2009. aastal otsustas Mars M&M´s kommid taas Rootsi turule tuua.

2011. aastal algatatud kohtuasjas süüdistab Mondelez International aga endist koostööpartnerit Marsi tarbijate eksitamises ning kaubamärgi kasutamises, mis varasemalt sõlmitud kokkulepet rikub.

Juunis otsustas apellatsioonikohus Rootsi brändi kasuks, mille alusel keelatakse Marsil importimine, turustamine ning müük M&M`s nime all Rootsis. See tähendab aga M&M´s kompvekkide müügikeeldu Rootsis, millele firmad pole seni suutnud mõlemale poolele sobivat lahendust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles