Dvorkovitš: Medvedev rõhutab Davosis riigi avatust välisinvesteeringutele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davosi rahvusvahelise majandusfoorumi logo
Davosi rahvusvahelise majandusfoorumi logo Foto: SCANPIX

Vene presidendi nõuniku Arkadi Dvorkovitši sõnul kavatseb Dmitri Medvedev Davosi rahvusvahelisel majandusfoorumil taas kord rõhutada, et Venemaa on avatud rahvusvahelistele investeeringutele.

Ta lubas, et foorumil tehakse teatavaks «palju huvitavaid asju», vahendas Interfax.

Davosi majandusfoorum leiab aset 26.-27. jaanuaril ja Vene president astub seal üles kaks korda.

Eelmisel aastal esindas valitsust ainuisikuliselt rahandusminister Aleksei Kudrin. Aastal 2009 juhtis Vene delegatsiooni peaminister Vladimir Putin koos oma esimese asetäitja Igor Šuvaloviga.

Tänavu sõidab Vene esindus Davosi eesotsas president Medvedeviga. Koos riigipeaga sõidavad Šveitsi esimene asepeaminister Šuvalov, majandusarenguminister Elvira Nabiullina, välisminister Sergei Lavrov, Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja veel mitmed regioonide juhid ning suurärimehed.

Dvorkovitši sõnul on Medvedevil plaanis rõhutada Venemaa avatust välisinvesteeringutele, välismaisele ärimaailmale. Riigipea esineb oletatavasti 20-minutise kõnega ja seejärel vastab enimesitatud küsimustele.

Dvorkovitši selgituse järgi saavad huvilised saata juba praegu oma küsimusi Davosi foorumi kodulehekülje kaudu.

Kindlasti on Medvedevi plaanis taas puudutada Venemaa ja Euroopa Liidu viisavabaduse teemat. «Olen kindel, et Vene president pöördub taas äriilma poole palvega toetada meie jõupingutusi viisarežiimi kaotamisest Venemaa ja ELi vahel.»

Medvedev räägib foorumil ka mängureeglite muutmisest maailmamajanduses ja poliitilises süsteemis, töötamisel investorite ja poliitikutega tuleb infot vahetades orienteeruda ümber teisele kiirusele.

Presidendil on foorumil plaanis arendada edasi ideed uue õigusliku raamistiku moodustamisest maailmamajanduses ja poliitilises süsteemis.

Davosis on kohal ka PepsiCo, Alstomi ja Boeingi juhid ning Dvorkovitši sõnul on Venemaal kõigi nende ettevõtetega laiaulatuslikud plaanid.

Foorumi teisel päeval kohtub Medvedev mitme riigijuhiga, näiteks Šveitsi ja Iisraeli presidentidega. Ka on plaanis kohtuda USA ekspresidendi Bill Clintoniga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles