Esmaspäeval jõuab liinile viimane Tallinna uutest trammidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane Tallinna saadetav CAF Urbos tramm Zaragoza tehases.
Viimane Tallinna saadetav CAF Urbos tramm Zaragoza tehases. Foto: CAF

Esmaspäeval jõuab Tallinnas liinile viimane 20 Hispaania tehasest CAF Urbos soetatud trammist, vahendab BNS.

Esmaspäeval ehk 11. juulil jõuab liinile viimane uutest trammidest, sõiduk kannab nime Kersti, teatas Tallinna Linnatranspordi AS. Ettevõtte juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on uute trammide kasutuselevõtt kulgenud plaanipäraselt ning iga trammiga on vähenenud katsetusaeg.

«Õppisime CAF-i esindajatega ühise töö käigus tundma üksteise ootusi ja võimalusi ning see lihtsustas oluliselt Tallinna trammiprojekti teostumist. Rahvusvaheline koostöökogemus aitab meid ka järgnevate suurte projektide ellu viimisel, milleks on KT-4 ja KT-6 trammide põhjalik renoveerimine ning retrotrammide tellimine ajaloolist Kardiorgu läbiva 3. trammiliini tarbeks,» rääkis ta.

Et trammiliiklust linlastele omasemaks muuta, on kõik uued CAF trammid saanud nimed. Lisaks Kerstile sõidavad liinidel trammid Moonika, Paula, Anna, Liidia, Tiina, Kadri, Eerika, Jaanika, Maarika, Annika, Eliise, Karmen, Katariina, Sirje, Koidula, Linda, Maria, Teele ja Triinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles