Kunstimetseen Enn Kunila võttis dividendidena 1,8 miljonit eurot

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila Teatriliidu auhindade üleandmisel.
Enn Kunila Teatriliidu auhindade üleandmisel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Kaubamaja üks suuromanikke, rohkem ehk kunstimetseenina tuntud Enn Kunila võttis eelmisel aastal dividendidena välja 1,8 miljonit eurot.

Enn Kunilale kuuluvale osaühingule Sperare kuulub 25 protsenti osaühingust NG Kapital, kellele omakorda kuulub 68,75 protsenti investeerimisfirmast NG Investeeringud. NG Investeringud on Tallinna Kaubamaja suurim aktsionär, omades 67 protsenti kaubandusgrupi aktsiatest.

Sperare peamiseks tegevusalaks on tehingud kunstilist väärtust omavate taiestega ning nende eksponeerimine, investeerimisalane tegevus ning juhtumis- ja konsultatsiooniteenuste osutamine, kirjutatakse ettevõtte majandusaruandes.

Sperere kasum sõltub praktiliselt ainult kasumist sidus- ja tütarettevõtetes, mis eelmisel aastal oli 4,9 miljonit eurot. 2014. aastal oli ettevõtte kasum 2,55 miljonit eurot.

Eelmise aasta majandusaruande kohaselt maksis ettevõte 1,77 miljonit eurot dividende võrrelduna 1,66 miljoni euroga 2014. aastal. 2013. Aastal võttis kuhila omanikutulu samuti 1,77 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles