NATO bänd on USA asi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: AFP / Scanpix

NATO ansambel Brüsselis – SHAPE ehk Supreme Headquarters Allied Powers Europe International Band – on kärbunud 12 liikme peale ning kõik on jänkid, kirjutab The Wall Street Journal.

«Paljude hümnidega, mida mängida tuleb, on kõhnavõitu tunne,» tunnistas USA armeeseersant ja peatselt tagasi astuv bändijuht Tom MacTaggart. «Me teeme lihtsustatud variante.»

Olukorra parandamiseks proovitakse vahel laenata muusikuid (nn kehasid) muudest maadest või imiteerida puhkpille kitarriefektidega.

Ameerika Ühendriigid võtavad sõjaväeansambleid palju tõsisemalt, kui ükski teine liitlane. Aastal 2015 panustas Pentagon bändidesse 437 miljonit dollarit – summa ületab selliste riikide nagu Albaania, Islandi, Läti, Luksemburgi ja Sloveenia terveid kaitse-eelarveid.

Alliansi 28 liikme seast saadab täna muusikuid üksnes USA. Omal ajal panustasid ka Prantsusmaa ja Kanada, aga mõlemad panid 2014. aastal pillid kotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles