Sõnajalgade tuugeni toomist takistas jää

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõnajalg.
Andres Sõnajalg. Foto: Artur Sadovski

Lastiks Saaremaa võimsaim tuulegeneraator, üritas kaubalaev Jongleur mitu tundi läbi murda Suure Katla rüsijääst, et jõuda Nasva sadamasse, kuid katsetused päädisid sellega, et laev libises vaikselt jäävabasse Mõntu sadamasse.

«Jääolud olid võimatud,» tõdes Saarte Häälega vesteldes Andres Sõnajalg, kes koos vend Olegiga tegeleb Nasval asuvale Baltic Workboatsile tuulegeneraatori hankimise ja paigaldamisega, kirjutas Saarte Hääl.

«Lootsime, et saame Nasva kai otsa peale lasti maha panna,» ütles Sõnajalg, lisades, et Taanist Frederica sadamast tulnud generaator hakkabki paiknema Nasva sadama kail, nii et siis polekski olnud vaja seda enam kaugemale transportida.

30 cm paksune jääkiht ei tulnud Sõnajala sõnul üllatusena ja olemas oli ka plaan B, mis nüüd käiku läks - Mõntus sildumise versiooni tarbeks olid mandrilt tellitud spetsiaalsed treilerid, millega on võimalik transportida ka 41-meetriseid tiivalabasid.

82 meetri pikkuse Joungleuri tekil olnud tiivikulaba andis aimu, kui suur saab Baltic Workboatsi tuulegeneraator olema ja Andres Sõnajalg kinnitas, et tegu on seni Saaremaa võimsaima tuugeniga, mil jaksu 2,3 megavati jagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles