Viru Keemia Grupp võtab uuesti tööle 350 inimest

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann
Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann Foto: Eero Vabamägi

Viru Keemia Grupp (VKG) taaskäivitab kaks Kiviter-tehnoloogial töötavat põlevkiviõli vabrikut (4. ja 5. gaasigeneraatorjaama), mille tegevus oli rekordiliselt madala naftahinna tõttu jooksva aasta algusest konserveeritud. Kontserni meeskonda kutsutakse tagasi ligikaudu  350 inimest, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

«Konserveeritud vabrikute taaskäivitamine on põhjalikult kaalutletud otsus, mis toetub kontserni sisemistele finantsarvutustele ning valitsuse poolt näidatud reaalsetele sammudele luua paindlik maksusüsteem, mis võtab arvesse muutlikku nafta maailmaturu hinda. Loodame, et sektori ettevõtete ning riigi vaheline konstruktiivne dialoog jätkub ning et selle tulemusena luuakse uus toimiv maksusüsteem, mis toetab Eesti põlevkiviõli konkurentsivõimet maailmaturul ja tagab riigile pikaajalise maksutulu,» ütles VKG juhatuse esimees Ahti Asmann.

«Tagasihoidliku optimismi annab äritegevuste planeerimisel ka maailma kütusteturu jätkuv aeglane paranemistrend. Konserveeritud vabrikute taaskäivitamine kajastub positiivselt kontserni töötajaskonna arvus, mis suureneb ligikaudu 350 töökoha võrra. Eelkõige pakume tööd meie endistele töötajatele, kellest paljudega on tänaseks eelkokkulepped juba olemas,» sõnas Asmann.

Taaskäivitamiseks vajalikke ettevalmistustöid ning kõikide süsteemide põhjalikku kontrolli on juba alustatud. Vabrikute töö stabiilse täisvõimsuse loodetakse saavutada septembri alguseks. Vajadusel täidetakse vabad ametikohad ka avaliku konkursi korras, millest informeeritakse kontserni ametliku kodulehe kaudu.

VKG on maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. Kontserni aastane panus riigieelarvesse on ligikaudu 35 miljonit eurot, millest üle kolmandiku moodustavad keskkonnatasud. VKG-le kuuluvad kaevandus, põlevkivi ümbertöötlemistehased, elektrijaam ning elektri- ja soojuse jaotusettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles