Starshipi pakiveorobotid jõuavad juba sel kuul ärikasutusse

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Tammsaare tänaval tiirutas Starship Technologies'i loodud pakiveorobot.
Pärnus Tammsaare tänaval tiirutas Starship Technologies'i loodud pakiveorobot. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Eestlaste eestvedamisel valmivate pakiveorobotite tootja Starhip Technologies avalikustas täna oma esimesed ärikasutajad.

Väljaande The Wired andmeil jõuavad veel juuli lõpus robotid kommertskasutusse Suurbritannias, Saksamaal ja Šveitsis. Partneriteks sellised ettevõtted nagu kiirtoidukett Just Eat, Saksamaa pakiveoettevõte Hermes ja jaemüüja Metro Group ning Londoni toitlustusega tegelev idufirma pronto.co.uk.

Just Eat’i puhul asuvad robotid tarnima klientidele toitu nende hetke asukohta või koju. Neile saadetakse turvakood, mille sisestamisel roboti kaas avaneb.

«Partnerluse käivitamine suurettevõtetega viib meie arengu järgmisse etappi. Olles testinud oma roboteid viimase üheksa kuu jooksul 12 eri riigis, asume nüüd omandama teadmisi päristeenuste osutamisel,» ütles ettevõtte tegevjuht Ahti Heinla.

Kokku lähevad robotid kõnealuse esimese Euroopa-programmi raames klientide kasutusse viies linnas, nende seas Londonis, Düsseldorfis ja Bernis. Sarnane projekt käivitatakse peagi USA-s.

2Suur päev Starhip Technologie jaoks. Kõigest kahe aastaga jõuda lihtsalt ideest toimiva toote, üleilmse testimise ja nüüd esimeste äripartneriteni – milline uskumatu meeskond!» kirjutas oma Facebooki lehel ettevõtte üks asutajatest Allan Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles