Kas uus dividendirekord? Oleg Ossinovki võttis 17 miljonit eurot (5)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: /

Transiidiärimees Oleg Ossinovski, keda Äripäev on mitmel aastal hinnanud Eesti rikkaimaks inimeseks, on hakanud oma jõukust täiel määral ka rahaks realiseerima.

Eelmisel aastal võttis Ossinovski talle kuluvast haldusfirmast Skinest Grupp dividendidena 17 miljonit eurot, mis on ilmselt suurim omanikutulu, mida meil eraisik on kunagi välja võtnud. 2014. aastal võttis Ossinovski Skinest Grupist dividendidena 3,9 miljonit eurot.

Äripäeva koostatud värskeimas Eesti dividendisaajate edetabelis oli Oleg Ossinovski 4,3 miljoni euroga 7. kohal. Lisaks Skinest Grupile võttis ta 2014. aastal omanikutulu aktsiaseltsist Skinest Finants, millest Ossinovskile kuulus 66 protsenti.

Äriregistrist selgub, et eelmise aasta oktoobris müüs Ossinovski suurema osa oma osaluse Skinest Finants ära. 95 prostenti ettevõttest kuulub nüüd Venemaa kodanikule Pavel Prikhodkole, kellele varem kuulus kolmandik ettevõttest.

Seni on suurimat dividenditulu võtnud transiidifirma Transgroup omanikud Sergei Glinka ja Tatjana Liksutova, kes võtsid 2014. aastal omanikutuluna välja 8,4 miljonit eurot.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles