Transporditaristu toetustest on ära planeeritud juba üle poole

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile on Euroopa Liidu poolt perioodiks 2014–2020 eraldatud taristuinvesteeringutele 447,3 mln eurot, millest on planeeritud projektideks üle poole ehk 236,5 mln eurot. Valmis on ehitatud juba 85,4 miljoni euro eest infrastruktuuri.

Majandus- ja taristuministri Kristen Michali sõnul on Eesti Euroopa Liidust saanud sadu miljoneid eurosid infrastruktuuri parendamiseks ning sadade miljonite eest investeeringuid on veel ees. «Lähiaastate suuremad objektid on Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamine Mäoni ning Tallinna ristmike ringi ehitamine, Russalka ja Haabersti ristmikud, Gonsiori tänava renoveerimine ning trammiliini pikendamine Ülemistesse lennujaamani,» lisas Michal.

Perioodil 2014–2020 tehakse investeeringuid EL vahenditest transpordi sektoris summas 447 miljonit eurot. Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamiseks on eraldatud ligi 170 miljonit eurot. Selle aasta lõpus algab Reidi tee ja Russalka ristmiku ehitus kogumaksumusega 28,5 miljonit eurot. Lisaks rekonstrueeritakse Haabersti ristmik ja Gonsiori tänav. Eurorahade toel saab uue ilme ka Tallinna peatänav Narva ja Pärnu maanteel.

Raudteel tõusevad Euroopa Liidu rahastuse toel kiirused 120 km/h. Rekonstrueeritakse Tallinna-Rapla ja Tapa-Tartu lõigud, kokku ligi 35 miljoni euro eest. 2017–2018 jätkatakse rekonstrueerimistöödega Tallinna-Keila-Paldiski suunal, kus panustatakse vahendeid nii infrastruktuuri kui ka rongide liiklusjuhtimisüsteemi kaasajastamiseks.

Tallinna lennujaam saab Euroopast samuti olulise investeeringu 35 miljoni euro ulatuses. Parendatakse maandumisrada ja rajatakse uus parkimismaja. 

Transpordi sektoril oli perioodil 2007–2013 kasutada euroraha investeeringuteks 638,21 mln eurot, mis sai perioodi lõpuks 100%-liselt Eesti transpordi sektorisse investeeringutena realiseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles