Merkel ja Hollande: Brexit ei ohusta ELi edasist laienemist

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ning Francois Hollande kolleegidega Balkani riikidest, Austriast ja Itaaliast.
Angela Merkel ning Francois Hollande kolleegidega Balkani riikidest, Austriast ja Itaaliast. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel ning Prantsusmaa president Francois Hollande kinnitasid eile Balkani riikidele, et brittide rahvahääletus ei mõjuta Euroopa Liidu (EL) edasist laienemist tulevikus.

Eile Pariisis toimunud Balkani tippkohtumisel ütles Hollande, et Balkani riike austatakse ka tulevikus. «Brittide otsus ei pane mitte kuidagi küsimuse alla neid lubadusi, mis on Balkani maadele antud,» lausus Prantsusmaa riigipea. Ka Merkel teatas, et ELi laienemisstrateegia pole brittide otsuse järel muutunud.

Kõrgetasemelisel kohtumisel osalesid lisaks Hollande'ile ja Merkelile Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Kosovo, Makedoonia, Montenegro, Serbia ning Sloveenia riigijuhid. Samuti olid esindatud Austria ja Itaalia juhid ning ELi välispoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini.

Varem on Balkani riigid, kes ei kuulu veel ELi, väljendanud muret, et neid ootavad ees takistused liikmekssaamisel, kui EL on sunnitud laienemise nimel tegelema koospüsimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles