Esimene investeerimisfond alustab Tallinna börsil kauplemist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs avanes koroonaviiruse hirmus laiapõhjalise langusega.
Tallinna börs avanes koroonaviiruse hirmus laiapõhjalise langusega. Foto: Tairo Lutter

Täna noteeritakse Nasdaq Balti fondinimekirjas Baltic Horizon Fundi osakud, juriidiliselt noteeritakse fond Tallinna börsil.

«Baltic Horizon Fundi noteerimine on esimene investeerimisfondi kauplemisele võtmine Eesti turul ja seega peaks investorite jaoks tegemist olema väga rõõmustava uudisega,» lausus Nasdaq Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. Ta lisas, et börsil kaubeldavate finantsinstrumentide valiku laiendamine on üks börsi prioriteete ning selles osas on Baltic Horizon Fundi noteerimine oluline samm edasi.

Northern Horizon Capital AS viis lõpule Baltic Horizon Fundi osakute esmase avaliku pakkumise kogumahuga 29,7 miljoni eurot. Koos osakute pakkumisega viidi lõpule Baltic Horizon Fundi ja Baltic Opportunity Fundi (BOF) ühinemine ning fondi osakud noteeritakse Tallinna börsil. 

Baltic Horizon Fundi edukalt möödunud osakute avalik pakkumine toimus 8.-29. juuni 2016. Pakkumine viidi läbi avaliku pakkumisena Rootsis ja suunatud pakkumisena ka teistes Euroopa riikides. Uut raha kaasati fondi ligikaudu 20,5 miljonit eurot ning osakute märkimises osales üle 200 uue investori. 

Baltic Horizon võttis üle BOFile kuulunud vara ja selle investorid. BOFile kuulunud varade hulgas on Coca-Cola Plaza ja Lincona ärikeskus Tallinnas, Europa ärikeskus ja Domus Pro ärikeskus Vilniuses ning Sky Supermarket kaubanduskeskus Riias. 

«Listimisega plaanime juhtida suuremat tähelepanu investeerimisvõimalusele, mida pakub professionaalselt juhitud ning dividendidele orienteeritud ärikinnisvara fond. Ühtlasi on meil hea meel anda panus Baltikumi kapitaliturgude arendamisse koostöös Nasdaqi meeskonnaga,» rääkis Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam.

Baltic Horizon Fund on Eestis registreeritud lepinguline investeerimisfond. Fondivalitseja on Northern Horizon Capital AS. Fond investeerib otseselt või kaudselt Eestis, Lätis ja Leedus asuvasse kinnisvarasse, keskendudes eriti pealinnadele Tallinnale, Riiale ja Vilniusele. 

Kokku noteeritakse Nasdaq Balti fondinimekirjas 41 979 150 Baltic Horizon Fundi osakut. Kaasatud kapitali investeerimise järel kavatseb fond taas raha kaasata.

«Kavatseme fondi kasvatada järgmiste kapitali kaasamistega siis, kui praegu kaasatud raha on paigutatud. Eesmärk on paari aastaga kasvatada fondi maht 1 miljardi euroni,» lisas Baltic Horizoni juhatuse liige ja Northern Horizoni Balti arendusdirektor Algis Vaitiekunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles