Google´i tippjuhi väärtuslikud karjäärinõuanded

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i kontor Chicagos.
Google´i kontor Chicagos. Foto: SCANPIX

Google´i pilveäri juht Diane Greene selgitas Business Insiderile antud intervjuus, et õnnelikuks teeb inimesi uudishimu, mitte raha.

Greene on teinud tehnoloogiamaailmas peadpööritavat karjääri. Tänasel päeval juhib ta internetifirma Google pilveäri, kuid tuntuse saavutas ta IT-firma VMware kaasasutaja ja tegevjuhina. Pärast seda, kui EMC ostis VMware´i 2003. aastal 635 miljoni dollariga üles, tegutses ta pikka aega idufirmade investorina ja nõuandjana. Lisaks ettevõtlusele on ta olnud ka maailmaklassist purjetaja ning  disaininud laevu ja naftapuurimistorne. Omal ajal töötas ta isegi ühes lohesurfifirmas juhtinsenerina.

«Ma teen kõike seda, mida ma tahan teha,» rääkis ta Business Insiderile. «Ma otsin endale huvitavaid asju.»

Kõige olulisem on tema jaoks uudishimu säilitamine.

«Juba lapsed on uudishimulikud ning kui sa seda omadust endas ei kaota, siis on võimalik kõike seiklusena näha.»

Greene tunnistas, et tal on rahaliselt väga hästi läinud ning ta oskab seda väärtustada ja tänulik olla. Google ostis mullu 380 miljoni dollariga ühe Greene´i idufirmadest Bebop Technologies.  Tehinguga saadud 149 miljonit dollarit otsustas ta aga heategevusele annetada. Ta kinnitas, et raha ei ole tema jaoks kunagi elus kõige olulisem olnud.

«Üks minu elu õnnelikumaid aegu oli siis, kui ma elasin Havail verandale püstitatud telgis.»

Greene´i sõnul tuleks elu ja karjääriga rahulolekuks omada visiooni sellest, mis on üldse oma huvialal võimalik saavutada ning ümbritseda end inimestega, kellega on meeldiv koos töötada.

«Kui sa tead, kuhu sa liigud, tekib sul kõhutunne, mis aitab sul oma tegevustes õigeid otsuseid langetada.»

Seejärel oleneb kõik planeerimisest - luua tuleks lühiajalisi eesmärke, mis kõik loovad ka ise lisaväärtust ning mille tegemine on juba ise midagi väärt. Need teetähised peavad olema selgelt seotud mõne suurema sihiga.

Ettevõttest lahkumiseks on Greene´i sõnul ainult kaks head põhjust.

«Kui pead sundima end töö peale mõtlema, ei kasuta sa oma aega hästi, ütles ta. «See on märgiks, et tuleks tegeleda millegi muuga.»

Samuti tuleks otsida uusi väljakutseid kui keegi võimupositsioonil olev inimene ei lase inimesel ennast teostada.

«Kui su ülemus või mõni tippjuht pakub välja taktika, mis on sinu arvates vale ning sa ei suuda teda ümber veenda ega ka temast ümber minna, siis tuleks enda kurssi muuta ja teist teed minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles