Sipilä reformikava ei ole leidnud suurettevõtete juhtide poolehoidu (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valitsus eesotsas peaminister Juha Sipiläga (vasakul) allkirjastas 14. juunil pikalt läbi räägitud reformipaketi, mis peaks aitama Soome majanduse tagasi kasvurajale.
Soome valitsus eesotsas peaminister Juha Sipiläga (vasakul) allkirjastas 14. juunil pikalt läbi räägitud reformipaketi, mis peaks aitama Soome majanduse tagasi kasvurajale. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP

Läbi suurte raskuste välja võideldud reformikava, mille abil kavandab Soome peaminister Juha Sipilä riigi majanduskriisist välja tuua, ei ole leidnud erilist heakskiitu 60 suure ja keskmise ettevõtte juhi hulgas.

Juba praegu palju poleemikat ja vastuolusid tekitanud konkurentsivõime tõstmise kava ei ole leidnud Soome äriringkondades erilist toetust, vahendab Yle ühe maikuus läbiviidud uuringu tulemusi. 

Kuigi Sipilä majanduskasvu taastamise plaanile andsid pärast pikki läbirääkimisi heakskiidu ametiühingud, kes nõustusid alles siis nii palga- kui hüvede kärbetega, kui valitsus lubas, et ei võta kasutusele 1,5 miljardi euro ulatuses algselt kavandatud kokkuhoiumeetmeid.

Küll aga näitab Soome ärijuhtide uuring, mille viis läbi konsultatsioonifirma Rainmaker, et ettevõtete juhid hindavad tänaseks välja võideldud reformipaketi reaalselt mõju nende ettevõtete konkurentsivõimele tagasihoidlikuks. Kaheksa kümnest ettevõttejuhist ütles, et nende arvates jääb nende muudatustega kaasnev mõju kas väikeseks või täiesti ebaoluliseks.

Sealhulgas hindas üle poolte küsitletud juhtidest ehk 57 protsenti 60st valitsuse reformikava kas halvaks või väga halvaks. Samas 63 protsenti ärijuhtidest märkis, et nende hinnangul võiks nende ettevõtete käive järgmise kuue kuu jooksul kasvada. Üks kolmandik lausus aga, et suure tõenäosusega peavad nad lähiajal mingi osa inimestest koondama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles