Töötukassa sai töövõimereformi esimestel päevadel 1500 avaldust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tööandjad olid töötukassasse esitanud esmaspäeva õhtuks 1500 avaldust ning töötukassa oli teinud ligi 900 otsust tööandjale sotsiaalmaksu hüvitamiseks.

Kõige enam esitasid avaldusi tööandjad vähenenud töövõimega inimeste eest sotsiaalmaksu hüvitamiseks. 98 protsenti avaldustest esitasid tööandjad läbi töötukassa portaali iseteeninduse.

Töövõime hindamise ja töövõimetoetuse avaldusi oli eile õhtuks saabunud kokku 79.

Avaldusi saab täita koos juhtumikorraldajaga töötukassa maakondlikus esinduses, milleks tuleb eelnevalt aeg kokku leppida. Samas julgustab töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel inimesi esitama avaldusi elektrooniliselt töötukassa iseteeninduse kaudu. «Töövõime hindamise taotlus on küll mahukas, kuid iga sammu järel saab tehtu salvestada ja niimoodi taotluse täitmise pikema aja peale ära jagada. Praegu oleme esimesed töövõime hindamise avaldused juba ka ekspertarstidele eksperdiarvamuse koostamiseks edastanud,» sõnas Paavel.

«Tööandjatele tuletame meelde, et uude süsteemi sujuvamaks üleminekuks saab sotsiaalmaksu soodustust juulikuu eest taotleda kuni 2. augustini,» lisas Paavel.

1.juulil alanud töövõimereformi teise etapi sujuvaks läbiviimiseks käivitas töötukassa uued infosüsteemid töövõime hindamiseks, töövõimetoetuse maksmiseks ning tööandja eest sotsiaalmaksu tasumiseks.

Avalduste kiiremaks menetlemiseks ja kliendisõbraliku paberivaba asjaajamise tagamiseks on töötukassa loonud uutesse infosüsteemidesse 29 uut andmevahetusteenust teiste riiklike registritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles