Kliimadirektoraadi juht: valitsused on kohustused täitmata jätnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten
Korsten Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni kliimadirektoraadi juhi Jos Delbeke sõnul näitab saastekvootide kadumine, et valitsused ei ole süsteemide turvamisse suhtunud piisavalt tõsiselt.

«Liikmesriikide hooletus jätab mind sõnatuks. Oleme käinud erinevate riikide uste taga ja ohust rääkinud. Paistab, et umbes pooled neist ei ole meie sõnumit tõsiselt võtnud,» vahendab Delbeke sõnu EurActiv.com.

«Eeloleval nädalal on turg suletud. Küsime kõikidelt liikmesriikidelt ükshaaval, mida nad on teinud, et ennast varguste eest kaitsta,» ütles ta. Euroopa Komisjon peatas kauplemise heitmekvootidega pärast seda, kui Tšehhi registrist varastati umbes seitsme miljoni euro väärtuses kauplemise süsteemiühikuid. Igapäevane kauplemine heitmekvootidega on peatatud kuni 26. jaanuarini.

Delbeke sõnas, et tema meeskond töötab järgmisel nädalal süsteemi parandamise kallal. 2013. aastal võtab Euroopa Liit kasutusele turvalisema tsentraliseeritud registri, mis pakub ühtlasi ka paremat turuülevaadet.

Euroopa heitmekvootide kauplemisregistrid on olnud kõrgendatud tähelepanu all alates novembrist kui Rumeenia registrist läks kaduma 1,6 miljonit kauplemisühikut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles