Ettevõtjad ei toeta Vähi ettepanekut (14)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Tiit Vähi mullu Sotšis rahvusvahelisel raudteefoorumil koos toonase Vene Raudteede presidendi Vladimir Jakuniniga.
Ettevõtja Tiit Vähi mullu Sotšis rahvusvahelisel raudteefoorumil koos toonase Vene Raudteede presidendi Vladimir Jakuniniga. Foto: Liis Treimann

Endise peaministri Tiit Vähi eile Postimehes tehtud üleskutse (äri)suhete parandamiseks Venemaaga leidis ettevõtjate seas küll mõistmist, kuid erinevalt Sillamäe sadama omanikust pooldavad nad NATO vägesid Eestis.

Ärimeestele paistab Venemaa rahurikkujana ja ebastabiilsuse allikana, kes peab naabritega heade majandussidemete saavutamiseks ennekõike ise muutuma. Selleks peaks Venemaa esmalt klaarima suhted Ukrainaga, leiavad ärimehed.

«Mina ei ole seda meelt, et Venemaalt tuleks majandusedu nimel kohe sanktsioonid maha võtta,» ütles ehitusmaterjalide tootjate liidu juht Meelis Einstein. «Tiit Vähi rajas Sillamäe sadama äriplaaniga, mis toetub Euroopa ja Venemaa piiri lähedusele. Praeguses olukorras see plaan loomulikult ei tööta.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles