Anne Sulling: ettevõtjad, hakkame Eestis kosmosetehnoloogiaid arendama!

Anne Sulling
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling.
Anne Sulling. Foto: Tairo Lutter

Eestis sai 2015. aastal Euroopa Kosmoseagentuuri täieõiguslik liige, kuid võimekuse kasvatamine kosmosevaldkonnas algas juba tükkmaad varem. Sellesuunaline tegevus on avanud uued perspektiivid ja võimalused ka Eesti ettevõtjate jaoks. Vaja on nüüd lihtsalt sellest ka kinni haarata, kirjutab riigikogu liige Anne Sulling (Reformierakond).

Veel üsna hiljaaegu seostus kosmos Eesti inimestele millegi kauge ja võõraga, heal juhul Gagarini ja Ene Ergmaga. Kindlasti peeti seda suurte riikide asjaks, mille mängumaale meil asja pole. Eestist sai möödunud aastal Euroopa Kosmoseagentuuri täieõiguslik liige ning nüüdsest on kosmosevaldkonna võimalused meile täielikult avatud. See valdkond on Eestile perspektiivikas nii äriliselt kui ka teaduslikult. Sammud selleks on astutud juba tükk aega tagasi. Kirjutasin selle loo, et anda asjade seisust teada ja huvilisi ärgitada osalema. Eestisse tuleb Euroopa Kosmoseagentuuri äriinkubaator.

Meie visiit Jeruusalemma möödunud aasta sügisel sattus keerulisele ajale. Just siis olid seal verised kokkupõrked ja Rahvusvahelise Kosmosekonverentsi osavõtjaid saatsid relvastatud turvamehed. Meie visiidi eesmärgiks oli suhete võrgustiku loomine, et panna vast saavutatud liikmelisus Euroopa Kosmoseagentuuris (ESA) Eesti ettevõtluse arendamise nimel tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles