Hanschmidt Estonian Airist: jäime Brüsselis lobistamisega hätta (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Ain Hanschmidt
Ettevõtja Ain Hanschmidt Foto: Tairo Lutter

Suurettevõtja Ain Hanschmidt nendib, et jäi Brüsselis Estonian Airi ostmiseks lobitööd hätta, leides samas oma Brüsseli kogemuse põhjal, et ka Eestis tuleks lobistamine reguleerida.

«Ega me ausalt öeldes uskunud, et Estonian Airi ei saa - vaatasime, et oleme ainukesed, kes on võimelised sinna investeerima ja kellel on ka mingi kompetents,» ütles Hanschmidt, vahendab Äripäev

Samas tunnistab, et Estonian Airi suhtes lobtööd tehes, avastas ta, et Brüsselis on lobitöö väga selgelt reguleeritud, nagu näiteks Soomes on lobitöö reguleeritud. «Aeg on sama Eestis teha - see kõik peab olema läbipaistev,» nentis suurettevõtja.

Mis aga puudutab Nordicat, kus tehakse kõike nullist, siis saab see Hanschmidti sõnul kõikjalt kriitikat ja ilma selleta ei lasta ettevõttel teha ühtegi sammu. «Neile tuleks kaks-kolm aastat anda ja siis kritiseerida,» tähendas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles