Maserati plaanib ehitada Teslale konkurendi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maserati Alfieri
Maserati Alfieri Foto: SCANPIX

Itaalia luksusautode tootja Maserati omanikfirma Fiat Chrysler tegevjuht Sergio Marchionne sõnul peaks pärast 2019. aastat turule jõudma elektriversioon uuendatud kontseptautost Alfieri, kirjutab Auto Express.

Porsche 911 ja Jaguar F-Type´i mängumaale trügiva Alfieri kontseptversiooni näitas Maserati juba kaks aastat tagasi. Sõiduki tootmisliinidele jõudmine on aga venima jäänud ning bensiinimootoriga Alfierit enne 2018. aastat müügisalongidest ei kohta. Marchionne sõnul peaks elektriline Alfieri müüki jõudma millalgi pärast 2019. aastat.

Maserati müüb praegu aastas vaid veidi vähem kui 40 000 autot, Fiat Chrysleri äriplaanide järgi tuleb see number 2018. aastaks upitada 75 000ni. See tähendab, et kuna uue Ghibli müük ei ole sujunud nii hästi kui oodatud, peaks kasvu eest vastutama uus linnamaastur Levante ning ilmselt lähiajal esitletav GranTurismo järeltulija. Auto Expressi hinnangul ongi nendele mudelitele keskendumine lükanud Alfieri tootmise edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles