Oracle peab maksma HPle 3 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oracle logo.
Oracle logo. Foto: SCANPIX

Californias asuva kohtu eelmisel nädalal langetatud otsuse järgi tuleb tarkvarafirmal Oracle tasuda riistvarafirmale HP serveritarkvara puudutava vaidlusega seoses kolm miljardit dollarit, kirjutab Reuters.


 

Oracle´i ja HP vaidlus sai alguse viis aastat tagasi, mil tarkvarafirma otsustas loobuda Inteli Itanium serveritele tarkvara arendamisest, kuna Intel teatas, et Itaniumi kiibistik on aegunud tehnoloogia.

Tarkvaraarendusest loobumise järel sai Oracle HP-lt omavahelise koostöölepingu väidetava rikkumise tõttu kohtusüüdistuse. Nimelt on kahe ettevõtte vahel on olemas  leping, mille kohaselt peaks Oracle HP-le «parimaid tooteid» arendama.

HP ning California kohus tõlgendasid 2012. aastal Itaniumi serveritarkvara arendamisest loobumist eelpool nimetatud lepingu rikkumisena. Nüüd, neli aastat hiljem otsustati ka trahvisumma, milleks on 3 miljardit dollarit.

Oracle kinnitas koheselt, et kaebab otsuse edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles