Ministeerium: jutt Vopaki kiusamisest pole tõsiseltvõetav

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Justiitsministeeriumi kantsleri Margus Sarapuu sõnul ei ole jutt Vopaki kiusamisest tõsiseltvõetav.


«Justiitsministeerium ei ole kunagi olnud huvitatud Vopaki äritegevuse piiramisest. Vastupidi, kogu meie huvi on alati olnud leida mõlemale poolele sobivad lahendused kooseksisteerimiseks, mis on ekspertiiside põhjal võimalik lahendus,» rõhutas Sarapuu.

Kantsleri sõnul on Vopak andnud vangla rajamiseks nõusoleku ja sellest tulenevalt on riik seal ka juba ettevalmistusi teinud.

«Vopak andis oma nõusoleku vangla detailplaneeringu kehtestamisele ning mingisugune tingimuslik nõusolek, millele firma täna viitab, ei kajastu üheski dokumendis.

Lisaks on Vopak korduvalt kinnitanud, et neil puudub külgnevate kruntide suhtes igasugune ärihuvi. Mul on kahju, et muidu soliidne ettevõte on hiljem ise oma lubadustest taganenud ning seetõttu on kummaline lugeda süüdistusi, nagu tegeleks riik nende kiusamisega. Pigem on asi vastupidi,» ütles Sarapuu.

Kantsler kinnitas, et ministeerium ei ole Maardut uue vangla asukohana veel maha kandnud.

«On selge, et ei saa rääkida iseendastmõistetavalt mingitest alternatiivkruntidest, kuni seal puudub detailplaneering. Arvestama peab ka kogu detailplaneeringu kehtestamise protsessi võimalike raskustega, mille kohta Vopaki enda käitumine on taunimist väärivaks näiteks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles