LHV pensionifondid oleks nagu teiselt planeedilt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Pensionikeskus

Kolm korda aastas, kui LHV pensionifondid alustavad järjekordset reklaamikampaaniat, ilmuvad tänavatele ning veebikeskkondadesse reklaamid, kus nad väidavad, et on number üks pensionifond Eestis. Samasuguse sõnumiga on LHV tulnud välja juba mitu aastat, kusjuures on kordi, kus nende väide vastab tõele, samas alati see päris nii ei ole.

Juuni lõpus alustas LHV järjekordset kampaaniat ning taas sõnumiga, et nad pakuvad kõige parema tootlusega pensionifonde. Seekord võib küll öelda, et reklaam ei ole eksitav ja vastab täiega tõele. Kui vaadata pensionifondide ühe, viie ja kümne aasta tootlusi, siis on peaaegu kõigil juhtudel eesotsas just LHV pensionifondid.

Tõsi, on kaks erandit: aktsiafondide (nii progressiivse strateegiaga fondide, kus aktsiate osakaal võib olla kuni 50 protsenti, kui ka agressiivse strateegiaga fondide, kus aktsiaid võib olla kuni 75 protsenti) viie aasta tootlused jäävad alla Nordea ja Swedbanki vastavatele fondidele. Ülejäänud strateegiate ja kestvuste puhul teevad LHV pensionifondide tootlused puhta töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles