Läti astus sammu jagamismajanduse tunnustamise suunas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksoäpid Uber ja Taxify
Taksoäpid Uber ja Taxify Foto: Liis Treismann

Lõppeva nädala kolmapäeval sõlmis Läti majandusministeerium sõidujagamisteenust pakkuvate idufirmadega Taxify ja Uber koostöömemorandumi, millega osapooled leppisid kokku koostöös jagamismajanduse edendamisel.

«Koostööplatvormid nagu Uber loovad uusi majanduslikke võimalusi ning omavad positiivset mõju viisile, kuidas inimesed linnades liiguvad. See koostöömemorandum Läti majandusministeeriumiga on oluline samm, mis toetab kasvavat nõudlust digitaalse majanduse järele,» märkis Uber Eesti ja Baltikumi tegevjuht Enn Metsar.

Poolte sõnul märgib see uut kvaliteeti aruteludes kokkuleppevedude väljakutsete üle ning nende rolli üle Läti majanduses. Allkirjastatud dokument on nende sõnul baasiks dialoogile, kuidas kokkulepevedude teenuse pakkujad sobitada Läti transporditööstuse ja sealse õigusliku raamistikuga. 

Metsari sõnul otsitakse igal pool Euroopas võimalusi luua poliitikakujundajatega sarnaseid partnerlusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles