Tavid alustas Taanis tegutsemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmündid Tavid valuutavahetuses.
Kuldmündid Tavid valuutavahetuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS Tavid alustas selle aasta alguses Taanis investeerimiskullaga kauplemist, hiljem lisanduvad valuutavahetus ja raha saatmise teenus.

Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen põhjendas laienemist Taani sealse soodsa turuolukorraga. «Tundub, et oleme ainuke, kes hetkel Taani turul investeerimiskulda pakub,» ütles Atonen BNSile.

Tavidi Taani firmat Tavex A/Si juhib varem Kalev RECi ja SBM Panga juhatuses töötanud Ott Karolin.

Tavex A/S loodi Taanis eelmise aasta lõpus, hetkel on sellel olemas kontor ja müügipunkt internetis, kuid avalik esindus veel puudub. «Me pole veel sellist pinda leidnud, mis meile endale meeldiks ja mis ka vaba on. Loodame paari-kolme kuu jooksul ka üüripinna leida,» sõnas Atonen.

Ta lisas, et kui mõni investeerimiskullast huvitatud klient soovib kohtuda, siis kontori näol on selleks koht olemas. Avalikku müügipunkti on vaja finantsteenuste ja rahavahetuse jaoks.

«Taani on igas mõttes loogiline. Rootsis ja Soomes me oleme, sealt järgmine on Taani. Kindlasti mõjutab, et seal on oma valuuta, see elavdab valuutavahetuse poolt,» põhjendas Atonen. Ta märkis, et võrreldes Norraga on Taani Euroopa Liidus (EL), mis tähendab sarnast maksusüsteemi. «Investeerimiskullal on teatavasti Euroopa Liidus käibemaksuvabastus.»

Atoneni sõnul pole Tavid Leetu laienenud, kuna seal on valuutavahetus pankadele usaldatud ja Tavid hetkel veel pank ei ole. «Põhismõtteliselt minek Bulgaariasse oligi nagu uue piirkonna avamine,» lisas ta. Eelmisel aastal avas Tavid kaks esindust kahes Bulgaaria kaubanduskeskuses. Bulgaaria haru avamine läks Taanist ette, kuna Tavid leidis Bulgaarias hea meeskonna.

«Kui uljalt öelda, siis me kindlasti plaanime järgmiste riikide vallutamist, aga ühtegi konkreetset ei julge välja öelda. Silmapiiril on mitu võrdset kandidaati. Ma arvan, et järgmine on mõni Euroopa Liidu riik. Ju ta jääb nendesse riikidesse, kus ei ole veel eurot,» lausus Atonen.

Ta märkis eelmise aasta Tavidi majandustulemuste kohta, et ettevõtte üldine äri läks jätkuvalt hästi. Täpsed andmed võivad kokku saada paari kuu pärast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles