Küsimus, mille abil juuritakse Facebooki tööintervjuudel egoistid välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Facebooki insenerivaldkonna juht Jay Parikh selgitas Harvard Business Review´le antud intervjuus, kuidas töövestlusel välja selgitada, kas kandidaat hoolib ainult iseenda heaolust või on tegu tiimitöötajaga.

Parikhi sõnul soovib ettevõte palgata ainult neid töötajaid, kes on võimelised tegema meeskonnatööd ja teistega arvestama. Samas on Facebook liiga nutikas, et esitada kandidaatidele stampküsimusi nagu: «Kas sa räägiksid mulle mõnest grupiprojektist, millest sa osa võtsid?»

Selle asemel esitatakse sirgjoonelisemaid küsimusi, mis nõuavad selgeid ja konkreetseid, kandidaadi tiimitööalast võimekust peegeldavaid vastuseid.

Parikhi üheks lemmikküsimuseks on: «Kas sa suudad tuua näite nelja inimese kohta, kelle karjäärile sa oled aidanud hoo sisse lükata?»

Nimetatud küsimusele tuleb osata õigesti vastata. Parikhi sõnul peaks edukad kandidaadid suutma oma vastuses selgelt demonstreerida, et nende suurimateks prioriteetideks on ettevõte, meeskond ning alles siis nemad ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles