Uus areng taksosõjas: Taxify langetab ka hinda (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify kaasasutaja Martin Villig
Taxify kaasasutaja Martin Villig Foto: Eero Vabamägi

Vastusena Uberi otsusele langetada kokkuleppevedude hinda veerandi võrra, on otsustanud sama teha ka Taxify, kellele Uber pakub Eestis suurimat konkurentsi.

«Taxify otsib alati võimalusi kuidas klientidele soodsamat hinda pakkuda. Seetõttu on tänasest ka Taxifys autod, kes pakuvad Uberi kampaaniaga sama hinda,» kommenteeris Uberi tänast hinnaalandust kodumaise sõiduäpi Taxify kaasasutaja ja arendusjuht Martin Villig. Nii on tänasest nii Uberi kui Taxify kasutajatel võimalik kõige soodsamalt sõita 1,3 eurose alustustasu, kilomeetritasuna 0,3 euro ja minutitariifina 0,1 euro eest.

Muuhulgas rõhutas Villig, et sellest hoolimata peab idufirma ka oluliseks, et autojuhid teeniksid piisavalt, et katta teenusega seotud kulud ja tasuda ka vajalikud riigimaksud. «Seetõttu on Taxify süsteemis sõitvatel juhtidel võimalus endal valida, kes sõidab uue soodsama tariifiga ja kes soovib jätkata senise tariifiga,» selgitas ettevõtte arendusjuht.

Samas aga väidab Villig, et paljud korralike autodega juhid on hinnaalandamise teate peale Uberi kasutamise lõpetanud ja sõidavad edaspidi ainult Taxifys, sest näevad et nii madalate tariifidega ei saa uusi autosid üleval pidada. «Oleme eile ja täna olnud kontaktis kümnete kokkuleppeveo juhtidega, kellest suurem osa on avaldanud vastumeelsust Uberi hinnaalanduse osas,» kirjeldas ta uuemate autode omanike seisukohta.

Küll aga tõi ta välja, et samas on Taxifyga liitunud ka hulk vanema või säästlikuma autoga juhte, kes soovivad sõita soodsama tariifiga, et oma sõitude arvu maksimeerida. «Jälgime sõitude statistikat ja suhtleme aktiivselt juhtidega,» põhjendas Villig, mis annab neile alust väita, et osa juhte loobub nüüdsest Uberiga koostööst.

Üleilmne sõidujagamise platvorm Uber andis täna teada, et alandab Eestis sõitude hinda veerandi võrra. «Peamine eesmärk on teha teenus Uberi kaudu kättesaadavamaks - et on rohkem nõudlust ja samas ka juhtide sissetulekud tunnis kasvaksid,» põhjendas Uberi Baltikumi juht Enn Metsar ettevõtte otsust Postimehele.

«Eks Uber vaikselt kinnitab kanda Eestis ka ja hakkab oma tõelist palet näitama,» kommenteeris Sõbra Takso juht ja taksoettevõtjate liidu juhatuse liige Mart Palm Uberi otsust alustada tänasest Eestis hinnadumpinguga. Palm on seisukohal, et selle sammuga maksab Uber kõvasti oma tegevusele peale.

Vaata tabelist, palju erineb Uberi ja Taxify uus hinnakiri varasemast.

Sõidujagamisplatvorm

Alustustasu

Kilomeetri kohta

Minuti kohta

Miinimumhind

UBERi vana hind

1,9 eurot

0,35 eurot

0,15 eurot

3,00 eurot

UBERi uus hind

1,3 eurot

0,3 eurot

0,1 eurot

2,5 eurot

TAXIFY vana hind

1,9 eurot

0,4 eurot

0,1 eurot

Ei ole hetkel

TAXIFY uus hind

1,3 eurot

0,3 eurot

0,1 eurot

Ei ole hetkel

Allikas: ettevõtted 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles