Elektritootmine on langenud viiendiku võrra

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Narva elektrijaam
Eesti Energia Narva elektrijaam Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tänavu mais toodeti Eestis 612 gigavatt-tundi elektrit, mis on 20 protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil, elektri tarbimine vähenes mais kaks protsenti 622 gigavatt-tunnile.

Fossiilsetest kütustest elektritootmine vähenes mais 19 protsendi võrra, taastuvatest allikatest tootmine 28 protsenti, sealjuures vähenes tuuleelektrijaamade toodang kehvemate tuuleolude tõttu rohkem kui poole võrra, teatas võrguhaldur Elering. 69 protsenti taastuvenergiast toodeti mais biomassist. Taastuvenergia kattis sisemaisest tarbimisest 11,9 protsenti.

Eesti elektrisüsteem oli mais 53 protsendil tundidest elektrit importiv ja elektribilanss jäi kuu kokkuvõttes 10 gigavatt-tunni ulatuses defitsiiti. Tarbimisest 98 protsenti kaeti Eesti toodetud elektrienergiaga. Süsteemi läbinud transiitvood kerkisid aastases arvestuses kolm protsenti, moodustades kokku 390 gigavatt-tundi.

Baltikumis vähenes elektritootmine eelmise aasta maiga võrreldes kokku kümme protsenti ning tarbimine üheksa protsenti. Kolme riigi elektribilansi summaarne defitsiit vähenes kuus protsenti 531 gigavatt-tunnini, mis moodustas kolme riigi tarbimisest kokku 29 protsenti.

Põhjamaades vähenes elektritootmine mais eelmise aastaga võrreldes nelja protsendi võrra ja tarbimine kolm protsenti. Summaarselt olid Põhjamaad 961 gigavatt-tunni ulatuses ülejäägis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles