EfTEN ostis DSV logistikakeskused Balti riikides

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EfTEN Real Estate Fund AS-i fondijuht Viljar Arakas
EfTEN Real Estate Fund AS-i fondijuht Viljar Arakas Foto: Peeter Langovits

EfTEN Capitali kinnisvarafond- EfTEN Real Estate Fund III AS omandas maailma ühelt suurimalt logistikakontsernilt DSV kolm äri- ja logistikakompleksi Eestis, Lätis ja Leedus. 

EfTEN Real Estate Fund III AS-i fondijuht Viljar Arakase sõnul vastab tehing ideaalselt fondi profiilile. «Tegu on maailma ühe juhtiva logistikaettevõttega, mis rendib lepingu kohaselt meilt hooneid vähemalt kümneks aastaks. Fondi jaoks oli see hea võimalus siseneda logistikasegmenti, kaasates kõiki kolme Balti riiki,» ütles Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III omandas sale-and-leaseback tehinguga kolm DSV logistikakeskust Tallinnas (Pärnu mnt 535), Riias (Krustpils tn 31) ja Vilniuses (Stasylu tn 21). Kokku omandas EfTEN tehinguga ligi 33 000 ruutmeetrit kontori- ja logistikapinda, mida DSV rendib turutasemele vastava hinnaga. 

Leedu tehing jõustub kohe, Eesti tehing pärast Konkurentsiameti loa saamist, Läti tehingu jõustumiseks on vajalik lõpule viia formaalne protseduur Riia linna eelisostuõigusest loobumise teatise saamiseks. Tehingu hind ei kuulu vastavalt lepingule avalikustamisele. Tehingut nõustas Colliers International ja EfTENit esindas kõigis Balti riikides advokaadibüroo FORT.

DSV on maailma üks juhtivaid transpordi- ja logistikafirmasid. Ettevõttel on 80 riigis üle maailma enam kui 800 kontorit ja 300 logistikaüksust, kus töötab üle 40 tuhande inimese. Kõigis Balti riikides on DSV turuliider.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud avalik kinnine alternatiivne investeerimisfond, mis teeb investeeringuid Balti riikides rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse ning piiratud arendusvõimalusega kinnistutesse (kaubandus, büroo, logistika ja hotellid). Fond juhindub investeerimistegevusest väärtust lisavast ja oportunistlikust strateegiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles