Maailma suurimat lihvimata teemanti ei suudetudki müüa

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Londonis Sotheby’s oksjonimajas toimunud enampakkumisel ei õnnestunudki maailma suurimat lihvimata teemanti müüa, sest kõrgeim pakkuja ei suutnud kindlustada miinimumtagatist.

Enampakkumine lõppes 61 miljonil dollaril, millele lisatakse 12 protsendiline tasu. See teeb kivi kogumaksumuseks 68 miljonit dollarit, kirjutab The New York Times.

„Kui see jagada 1109 karaadiga, teeb see 62000 dollarit karaat,“ ütles ajalehele juveelifirma Graff Diamonds president ja tegevjuht Henri Barguirdjian. „See on toorteemandi jaoks väga kõrge hind, mis tähendab, miinimumreservi nõue oli ilmselt liiga kõrge,“ lisas ta. Miinimumreservi nõude suurust pole teada.

Toorteemandi rekordhind püstitati maikuus, mil kaevandusfirma Lucara müüs 813-karaadisel teemandi eraviisilisel oksjonil hinnaga 63 miljonit dollarit, mis teeb karaadi hinnaks 77 500 dollarit.

Eile enampakkumisel olnud vääriskivi leidis Lucara eelmise aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles