50 miljoniga vineeritehast rajav Soome ettevõte vaatab Lõuna-Eesti suunas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eestisse võib lisanduda veel üks vineeritehas.
Lõuna-Eestisse võib lisanduda veel üks vineeritehas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuni algul otsusest Eestisse vineeritehas rajada teatanud Soome kontsern Metsä Group ei ole veel sobivat asukohta välja valinud, kuid tõenäoliselt rajatakse vabrik Tartusse või Pärnusse.

Eile ettevõtte esindajatega kohtunud ettevõtlusminister Liisa Oviir (SDE) ütles ERR.ee-le, et Metsä Group on vaadanud Tartu ja Pärnu suunas, sest Eesti puidukompetents asub pigem Lõuna-Eestis, mistõttu pole sealkandis muret töökäte leidmisega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Pärnu piirkonna kasuks räägib see, et EAS eraldas just nädal tagasi Pärnumaa kolmele tööstusala ja tehnopargi piirkonnale taristu arendamise ja rekonstrueerimise toetust kokku 2,5 mln euro ulatuses, samas Ida-Virumaa suunas, kus tööpuudus on veelgi suurem, Metsä Wood ministri kinnitusel ei vaata.

Otsus tehase asukoha üle loodetakse ära teha suve lõpuks, sest tehas plaanitakse rajada juba järgmise aasta lõpuks. 50 mln eurot suuruse investeeringuga rajatav tehas loob 200 töökohta, mis kõik plaanitakse mehitada Eesti töötajatega ja kõik eriväljaõpet eeldavad töökäed koolitab ettevõte ise Soomes välja.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles