Tesla väikeinvestor hakkas Elon Muski domineerimise vastu mässama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

Investeerimisgrupp CtW Investment Group saatis Teslale avaliku kirja, milles nõutakse selle asutaja ja tegevjuhi Elon Muski võimu kärpimist ja ettevõtte juhtimise läbipaistvamaks muutmist, kirjutab Reuters.

CtW soovib, et Tesla Motors lahutaks üksteisest tegevjuhi ja nõukogu esimehe rollid ning lisaks nõukokku kaks sõltumatut liiget.

Lisaks neile kahele sammule nõutakse veel kolme ettevõtte juhtimise läbipaistvust puudutavat muudatust.

Nimelt soovib CtW, et kaks sõltumatut nõukogu liiget vaataks üle eelmisel nädalal SolarCity´le tehtud ülevõtupakkumise; lisaks soovitakse, et aktsionärid saaks iga-aastasel koosolekul hääletada kõigi nõukogu liikmete valimisel; samuti ei tohiks CtW nõudmise kohaselt lähedased pereliikmed samaaegselt nõukogusse kuuluda.

Praegu on üheks Tesla nõukogu liikmeks Elon Muski internetiettevõtjast vend Kimbal Musk.

CtW pöördumise peamiseks ajendiks on Muski soov osta 2,8 miljardi dollari eest üles päikesepaneelide tootja SolarCity, milles Musk ise on nõukogu esimees ja suurim osanik.

SolarCity´l on kohustusi 6,24 miljardi dollari eest, kaasaarvatud võlad.

Kuigi USAs on SolarCity katusele paigaldatavate päikesepaneelide turu liider, raporteeritakse kvartalist kvartalisse kahjumeid ning käesoleval aastal on ettevõtte aktsia hind börsil kukkunud 60 protsenti.

Musk, kes omab Teslast 19 protsenti ning SolarCity´st 22 protsenti, lubas, et ei võta  ostutehingut puudutavatest aktsionäride hääletustest osa. Millal täpselt Tesla aktsionärid hääletuse läbi viivad, ei ole veel teada.

Peamiselt pensionifondidega koostööd tegeva investeerimisgrupi CtW Investment Group käes on 200 000 Tesla Motorsi aktsiat ehk tegu on suhteliselt väikese osanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles