Vähi: Venemaa vastane sõjatõrvik kahjustab äri (159)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidiärimees Tiit Vähi juhib oma äriimpeeriumi Tallinna vanalinnas asuvast kabinetist.
Transiidiärimees Tiit Vähi juhib oma äriimpeeriumi Tallinna vanalinnas asuvast kabinetist. Foto: Laanus Lensment

Eesti peaks muutma senist kurssi ja asuma toetama Krimmi annekteerimise järel Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide tühistamist, ütleb endine peaminister ja praegune transiidiärimees Tiit Vähi.

NATO baaside loomine ja massiivsete õppuste korraldamine kahjustab Vähi sõnul Eesti majandust, sest võidukas sõda Venemaa vastu pole võimalik. Tema kinnitusel ajasid iseseisvuse taastamise järgsed valitsused edukat poliitikat, aga praegused riigijuhid käituvad ENSV parteibossi Karl Vaino moodi, kuulates mõtlemise asemel ülevalt saadetud käske.

-Praegu te soovitate Venemaa vastaste sanktsioonide kaotamist. Kuid teatmeteoste järgi kehtestas Venemaa teie peaministriks oleku ajal Eesti kaupadele topelttollid, mis kadusid alles pärast meie ühinemist Euroopa Liiduga.

Kindlasti on teatmeteoses ka see, et mina kirjutasin 1995. aastal alla Euroopa Liitu astumise taotlusele. Täna olen aru saanud, et Venemaa soovib koostööd Euroopa Liiduga. Ka praegu on Putin välja öelnud, et nad ei vaena Euroopa Liitu. Kui Euroopa võtab Venemaalt sanktsioonid maha, võtab Venemaa omakorda maha vastusanktsioonid.

Kommentaarid (159)
Copy
Tagasi üles