Video: Tesla kukkus kodukootud kokkupõrketestides kolinal läbi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S 90D
Tesla Model S 90D Foto: SCANPIX

Uudishimulik Tesla Model S omanik viis omal käel läbi rea katseid, et välja uurida, kas sõiduki autonoomne jalakäijatega kokkupõrkeid vältiv süsteem tõepoolest toimib. Tulemused ei olnud just julgustavad, vahendab Autoweek.

Kokku viis omanik koos oma sõbraga läbi kolm erineva raskustasemega testi. Neist kahe puhul ei suutnud Tesla Model S iseseisvalt jalakäijale otsasõitmist vältida.

Esiteks testiti Summon funktsiooni, millega auto on täisautomaatses režiimis. Selle suutis auto kenasti läbida, peatudes iga kord enne jalakäijale otsa sõitmist. Seejärel katsetati auto käitumist TACC režiimis, mille puhul hoiab auto püsikiirust ja jälgib ümbritsevat liiklust. Kuigi Model S hoiatas juhti teele hüpanud jalakäija eest hääle ja pildi abil, ei vajutanud sõiduk ise automaatselt pidurit ega muutnud ka oma kulgemise suunda.

Kolmandaks oli Autopilot režiimi test, kus auto ei suutnud samuti peale hoiatuste kuvamise ise midagi kokkupõrke vältimiseks ette võtta.

Loomulikult pole tegu põhjapaneva teadusliku testiga, kuid mingit aimu automaatrežiimide töökindluse kohta see siiski annab. Igal juhul on selge, et Tesla kokkupõrkeid vältiv süsteem pole veel lollikindel ning inimjuht peaks rooli taga üsna valvas olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles