Politseipatrullide ja juhtimiskeskuse side oli häiritud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull.
Politseipatrull. Foto: Priit Simson.

Täna hommikul oli Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuses (RIKS) voolukatkestuse tõttu häiritud ka politseipatrullide ja juhtimiskeskuse omavaheline side.


Operatiivraadioside taastus hommikul kella üheksaks, rahandusministeeriumi valitsemisala asutuste, sealhulgas maksu- ja tolliameti ning statistikaameti (välja arvatud eSTAT) teenused on taastunud kella 14 seisuga. Üksikuid tõrkeid võib esineda veel päeva lõpuni.

«Ükski vajalik toiming katkestuste tõttu tegemata ei jäänud. Riigikassa väljamakseid oli võimalik teha näiteks kommertspankade vahendusel ning kasutati ka muid alternatiivseid kanaleid teiste teenuste kättesaadavuse tagamiseks,» ütles rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Marek Helm.

Operatiivraadioside võrgu katkemise tõttu oli häiritud ka politsei- ja piirivalveametis patrullide ja politseijuhtimiskeskuste omavaheline suhtlemine. Tekkinud olukorras asendati suhtlemine peamiselt telefoni- ja mobiilsidega.

RIKSis on pööratud suurt tähelepanu elektrivarustussüsteemi töökindluse tagamisele dubleerides fiibreid ja kasutades diiselgeneraatoreid.

Rike toimus automaatikasüsteemis, mis ei käivitanud olemasolevaid  varusüsteeme ja mille tõttu katkestus toimus. RIKSis jätkub elektrivarustuse töökindluse analüüs, mille käigus töötatakse välja töökindlamad tehnilised lahendused.

Täna hommikul kell 6.55 toimus Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse elektrivarustussüsteemis voolutõuge ühe kondensaatori läbipõlemise tõttu.

Selle tulemusel tekkis voolukatkestus, mis põhjustas operatiivraadioside ja rahandusministeeriumi valitsemisala asutuste avalike teenuste katkemise.

Elektrivarustus taastati osaliselt kell 8.21 ja täielikult kell 8.59. Läbi põlenud kondensaator on aastast 2005 ja sellele kehtib 10-aastane garantii. Reaalselt tulekahju RIKSis ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles