Vopak: uut vanglat planeeritakse naftatoru peale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vopak E.O.S. heidab justiitsministeeriumile ette, et Tallinna uus vangla on kavas rajada otse suuremahulise torujuhtme kohale, millest pumbati 2010. aastal läbi 8,3 miljonit tonni naftasaadusi.

«Tallinna Vangla on kavandatud Vopak E.O.S.’i Termoil terminali 300-meetrise läbimõõduga turvatsooni. Samuti ettevõtte Trendgate terminali toornafta torujuhtme ning Maardu raudteejaama turvatsooni,» kaebab firma pressiteates.

Vopaki teatel on riik on ise kehtestanud turvatsoonid Maardusse – terminalide, torujuhtmete ja raudtee ümber, kuid ei pea neid praeguses vaidluses absoluutselt olulisteks argumentideks.
«Riskieksperdid ütlevad, et ei saa ehitada vanglat terminali ümbritsevasse 300-meetrise raadiusega turvatsooni - nii lihtne see ongi.»

Käimasolevas vaidluses ei ole Vopaki teatel praegu võitjaid ning patiseisu venimine pole kellegi huvides. «Justiitsministeerium ei saa alustada vangla ehitamist kuna kohtuasjad võivad kesta 3-4 aastat ning samas takistab justiitsministeerium Vopak E.O.S.’i äritegevust ja arengut, seda olukorras, kus konkurents rahvusvahelisel logistikaturul on ägenemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles