Turud on Brexitist toibumas (1)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate valuutade sümbolid.
Erinevate valuutade sümbolid. Foto: Kin Cheung/AP

Maailma finantsturud on tänaseks Brexitist toibunud, pärast kaks päeva kestnud langust on Aasia ja Euroopa aktsiaturud tõusmas, tugevnenud on ka Suurbritannia nael.

Euroopa aktsiaturgude indeks Stoxx Europe 600 kerkis hommikul 2,5 protsenti. Eelneval kahel päeval olid Vana-Maailma aktsiaturud kukkunud kokku 11 protsenti, mis oli suurim kahepäevane langus alates 2008. aasta finantskriisist.  Londoni börsi FTSE 100 indeks kerkis hommikul 2,2 protsenti.

„Aktsiad on taastumas eeldusel, et tulla võib keskpankade koordineeritud sekkumine,“ ütles Bloombergile Genfis asuva investeerimisfirma Mirabaud Securities aktsiate vanemkaupleja John Plassard. „Mida keskpangad saavad teha, on see, et saavad tuua usalduse tagasi rääkides kõikidele, et nad on kohal ja valmis tegutsema. Kui me taolist tuge ei näe, tulevad ka edasised langused,“ lisas ta.

Samas on turud endiselt äärmiselt närvilised. Kauplemismahud on väiksed ja kauplemised heitlikud.

Naela kurss tõusis täna hommikul 1,3291 dollarini võrrelduna 1,3122 dollariga eile. Euro suhtes tugevnes nael ühe protsendi võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles