Vene esindajaid EBRDs kahtlustatakse kuriteos

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD) on palunud võtta ära immuunsus neljalt Vene valitsuse poolt EBRDsse määratud ametnikult, kuna neid kahtlustatakse kuritegelikus tegevuses.


Pank esitas palve immuunsus ära võtta Suurbritannia ja Vene võimudele, kirjutab Economist.

«Immuunsuse äravõtmise eesmärk on hõlbustada väidetavate kriminaalsete tegevuste uurimist Briti politsei ja Vene võimude poolt,» teatas EBRD eile oma veebilehel.

Ametnikud kas töötavad või on töötanud EBRDs Vene valitsuse esindajatena, märkis pank.

Juba enne immuunsuse äravõtmise palve esitamist algatas EBRD enda sõnul sisejuurdluse, mille tulemusi on jagatud Vene võimude ning Briti politseiga.

Vene majandusministeerium nimetab oma kodulehel ühe kuriteokahtluse alla sattunud ametnikest. Elena Kotova vallandati Venemaa esindaja kohalt EBRDs detsembris.

Londini politsei ei kommenteerinud, kas viimane juurdlus on seotud juhtumiga, kus kaks inimest vahistati oletatavate kriminaalsete tegevuste tõttu pärast info laekumist EBRD-lt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles