Apple teenis rekordkasumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Jõulude ja aastavahetuse paiku müüdi Apple'i tooteid rekordilisel hulgal ning ettevõtte puhaskasum viimases kvartalis kasvas 6 miljardi dollarini, 6,43 dollarit aktsia kohta.

Aasta varem oli ettevõtte kasum 3,38 miljardit dollarit, ehk 3,67 dollarit aktsia kohta. Apple'i müük kasvas esimesel veerandil 71 protsenti rekordilise 26,7 miljardi dollarini, kuna aasta lõpul müügile tulnud iPhone4, iPad ja uus Mcbook Air olid ostjate seas ülimalt populaarsed. Müügitulu oleks olnud isegi suurem, kui ettevõte oleks suutnud toota rohkem iPhone, vahendab Bloomberg.

Sügisel alandud ettevõtte majandusaasta esimeses kvartalis müüdi 7,33 milljonit iPadi, 16,2 miljonit iPhone, 4,13miljonit Mac sülearvutit ja 19,5 miljonit iPodi.

Analüütikud on ettevõtte majandusaasta teiseks kvartaliks ette näinud 20,9 miljardi suurust müüki ning 4,47 dollarit tulu aktsia kohta. Ka esimese kvartali tulemused ületavad analüütikute ootusi.

Apple juht Steve Jobs teatas, et peab tervislikel põhjustel ettevõtte tööst kõrvale jääma, firma oodatust paremad majandustulemused rahandusaasta esimesel veerandil aga leevendavad muret ettevõtte edasise käekäigu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles