Viru tänava ettevõtjad kannatavad teetööde tõttu käibelanguse all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänava remont.
Viru tänava remont. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tallinnas Viru tänaval tegutsevad ettevõtjate hinnangul on Viru tänaval teostatavad teetööd põhjustanud nende ettevõtete käivete languse, mis küündib mitmekümne protsendini.

Viru 6 asuva Arizona Salooni toidukoha juhataja Anniki Uutma sõnul on nende käive langenud üle 40 protsendi. Tema sõnul on töid teostav ettevõte lubanud tööde valmimist 1. detsembriks. 8. juunil teatas Tallinna linnavalitsus pressiteates, et kohvikute väliterrassid avatakse pärast 17. juunit.

Uutma sõnul oleks linnavalitsus neile nõus andma luba väliterrassi väljapanekuks, kuid ehitustööd terrassi paigaldada ei lase. «Praegu on väga nutune olukord,» ütles Uutma BNS-ile. Samas märkis ta, et tööde toimumine oli aasta aega ette teada ning nendeks jõuti valmistuda.

Ta lisas, et kui tööd lõpuks valmivad, saab ka nende ettevõte paremas seisus tänavast kasu.

Viru 8 asuva Cru hotelli juhataja Anneli Tammela rääkis, et teetööd on mõjutanud nii hotelli kui samas majas tegutseva restorani tegevust. Tema sõnul on külastajad tagasisides korduvalt negatiivsena ära toonud teetööde müra. Tammela sõnul ei vali paljud potentsiaalsed kliendid müra tõttu hotelli enda ööbimiskohaks.

Tammela ütles, et tööde teostaja on lubanud nende ettevõtte juures ehitusega valmis saada augusti lõpuks. Tammela märkis samas, et tegu on suusõnalise, mitte siduva lubadusega. Ta sõnas, et teetööd teevad ettevõtte majandamise väga raskeks ja tõi välja, et mingit kompensatsiooni kaotatud käibe eest oodata ei ole.

Viru 23 asuva butiigi «Time & Diamonds» juhataja Tiina Seppmärkis, et teetööd pidid lõppema jaanipäevaks, aga kestavad senimaani. Sepa hinnangul pole tööd kaugeltki valmimas ning ehitus liigub teosammul. Sepa sõnul ei pea meedias väljakäidud tööde lõppemise tähtajad kaugeltki paika.

Sepp ütles, et ehitustööd mõjutavad butiigi müüki kardinaalselt, kuna turistigrupid valivad liikumiseks kas parema või vasaku tänavapoole ning seetõttu paljud poeni ei jõua.

Viru tänaval teostab töid Tallinna Teede AS. Rekonstrueeritavate tänavate kogupikkus on 480 meetrit. Tööde lepinguline tähtaeg on käesoleva aasta november ja maksumus 3,6 miljonit eurot. Tallinna Vesi osalus on 40 000 ja Elektrilevi OÜ osalus 240 000 eurot, ülejäänud summa kaetakse Tallinna linna eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles