Brexit: halb uudis tehnoloogiatööstusele

Liis Kängsepp
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Memrise'i pere postitas kümmekond päeva tagasi Twitterisse, mis juhtuks nende kontoriga Suurbritannia jäämisel korral Euroopa Liitu ja pärast Brexitit.
Memrise'i pere postitas kümmekond päeva tagasi Twitterisse, mis juhtuks nende kontoriga Suurbritannia jäämisel korral Euroopa Liitu ja pärast Brexitit. Foto: kuvatõmmis: Twitter

Suurbritannia pealinn London, kus suurem osa elanikke hääletas Euroopa Liitu jäämise poolt, on Brexitis üks suurimaid kaotajaid: ilmselt tõmbub märkimisväärselt kokku seal nii tähtis finantssektor. Ühendusest lahkumisel on kohene ja otsene mõju ka tehnoloogiaettevõtetele, kellele muutub raskemaks rahvusvaheline töötajate värbamine.

Idufirma Memrise soov on muuta keelte õppimine nii lõbusaks tegevuseks, et ajab suisa kõva häälega naerma. Praegu aga pole ettevõtte töötajatel sugugi naljatuju. Ka kaks ja pool aastat Londonis elanud tootearendusjuht Kristina Narusk on praegu šokeeritud ja segaduses nagu suurem osa tema kolleege ja tuttavaidki.

Tema sõnul on raske ja natuke ka vara öelda, mis täpselt edasi saab, ent üks on kindel: tehnoloogiafirmadel läheb töötajate värbamine keerulisemaks. Ja seda mitte paari kuu või aasta pärast, vaid kohe, sest raske on oma elu ja ettevõtte tegevust planeerida, kui keegi ei tea, mis riigis aasta-paari pärast juhtuma võib hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles