Euro Poegade kuues päev: mõru reaalsus uputati fantaasiamaailma

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest retkest väsinud Euro Poegadel täna raha vahetada ei õnnestunudki. Seetõttu toituti senistest jääkidest ja raisati päev Laekvere noortekeskuses.

Viimaks hakkas Euro Poegadele pärale jõudma, et kroon on igaveseks läinud ja Koidulate ja Tammsaarede üle ei rõõmusta enam ükski kaupmees. Õnneks oli meestel pisut makarone ja keeduvorsti säästetud, mistõttu otsustasid nad end seekord juba rutiiniks muutunud enesealandusest säästa. Ühiselt kogutud 200 krooni liidetakse homse päevarahaga ning minnakse homme kogu oma sarmi appi võttes vallarahvaga kauplema. Seejärel ootab ees pidulik lõputseremoonia.

Et nelja seina vahel passimisest on kõigile villand saanud, võtsid rahatud Euro Pojad nõuks Laekvere aleviku peale laiama minna. Tee viis kohalikku rahvamajja, kus teiste seas asub ka noorte päevakeskus. Asutus oli tõepoolest oma nime väärt, tungides läbi mitme korruse.

Kõigepealt võlusid pea nädal aega infovoost eemal olnud Euro Poegi peaaegu värsked ajalehed ning võimalus kasutada vesiklosetti. Ehmatusega lugesid Madis ja Kaur, kuidas meie rahvakangelane Peeter Võsa räige rünnaku ohvriks on sattunud. Mehed rõõmustasid, et nende eksperiment toimub metsade vahel ning eemal verejanulistes magalarajoonide elanikest.

Reaalsusest põgenemise soov oli Euro Poegadel niivõrd suur, et kapist haarati seal aastaid seisnud «Monopoli» lauamäng. Küll oli vahva rahas supelda ja end ettevõtluseski proovile panna! Peagi aga tõdesid Euro Pojad taas nördimusega, et nende käsutusse antud valuuta pole väärt enamat kui «Monopoli» mänguraha.

Taas tehti tutvust ka kohalike seltsimeestega. «Mida v*ttu te mängite?» päris umbes kümneaastane noormees. Üheskoos võeti ette «Eesti» lauamäng, et oma teadmised rahvusvaluutat põletavast kodumaast proovile panna. Nagu näha, hakkab mälestus kroonist hägustuma ka viimaste võitlejate mälusoppidest: Päeva Euro Poeg Jürgen ei teadnud midagi isegi kümnekroonilise tagaküljel kujutatavast Tamme-Lauri tammest.

Viimaseks Päeva Euro Pojaks valiti ka «Eesti» mängu võitnud Kaur, kes minimaalse skooriga edestas Madist ja Siimu.

Pikemat kokkuvõtet nädalast võib E24 veergudelt lugeda juba homme, mil Euro Pojad viimast korda rahva ette astuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles