Brexit lükkas rauda Texiti (14)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas järgmine pauk on Texit?
Kas järgmine pauk on Texit? Foto: thetnm.org

Brexitist julgustust saanud Texase setsessionistid kavatsevad õppida Briti «väljujatele» võidu toonud kampaaniataktikast ning taotlevad nüüd uue innuga Texitit.

Brittide rahvahääletus võiks olla mudeliks Texase osariigile, mis oli iseseisev riik aastail 1836–1845, vahendab Reuters Texase rahvusliku liikumise Texas Nationalist Movement presidenti Daniel Millerit.

Miller mainis, et oma 1,6 triljoni dollariga aastas kuuluks Texas maailma majanduste esikümnesse.

«Meie liikumine kutsub Texase kuberneri üles toetama samasugust rahvahääletust [nagu Suurbritannias],» ütles rühmitus eile.

Texase kuberneri Greg Abbotti kontor ei olnud kohese kommentaari tarvis saadaval.

Väidetavalt veerandi miljoni toetajaga Texase rahvuslik liikumine esitas käesoleva aasta alguses avalduse Ühendiikidest eraldumise küsimuse lisamiseks novembrikuiste valimiste sedelile, kuid edutult.

Brexitist inspireerituna kavatsetakse taaskäivitada kampaania järgmiseks 2018. aasta valimistsükliks Texases, ütles Miller.

Nagu näitas 2014. aastal läbiviidud Reuters/Ipsose küsitlus, on ligi veerand ameeriklastest avatud oma osariigi USAst eraldumise võimalusele.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles