Vopak lubab vangla ehitusloa kohtuotsuse edasi kaevata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S.juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S.juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik

Tallinna halduskohus ei rahuldanud täna Vopak E.O.Si kaebust tühistada  Tallinna vangla ehitamiseks antud ehituslubade tühistamist, ettevõte lubab  otsuse edasi kaevata.

Vopak ootab samuti, et jätkuksid läbirääkimised Riigi Kinnisvara ASiga (RKAS) ja justiitisministeeriumiga kompromissi osas.

«Kuna Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on leidnud planeeritavale Tallinna vangale uue asukoha, siis on võimalik lahendada tekkinud ummikseis, juhul kui Justiitsministeerium lõetab kahe paralleelse projekti arendamise ning teeb valiku uue asukoha kasuks Rae vallas,» lausus Vopaki juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Riik saaks tema sõnul vanglaprojektiga edasi liikuda ning Vopak E.O.S. saaks käivitada ligi 25 miljoni eurose (ligi 400 miljonit krooni) investeeringu Termoili terminalis. « Investeeringuid on vaja kohe, et hoida ettevõtte ning terve Eesti logistikasektori konkurentsivõimet,» lausus Lugtmeijer.

Investeerimispankuri Joakim Heleniuse kontrollitava AS-i Trigon Capital juhitav OÜ Rosamil tegi Rae vallale möödunud aasta lõpus taotluse detailplaneeringu algatamiseks, et enam kui 30 hektari suurusele maa-alale Väo karjääri külje alla saaks rajada uue vangla

Vopak E.O.S. esitas Tallinna halduskohtule kaebuse Maardu linnavalitsuse korralduste tühistamiseks 2009. aasta sügisel.

Vopak kaalub Lugtmeijeri sõnul projekti mõnede uude asukohta mitteüleviidavate kulutuste kompenseerimist, mida RKAS ja justiitsministeerium on seni algse vanglaprojekti arendamisel teinud. «Uus asukoht on väga hea põhjus, et RKAS kaaluks uuesti Vopaki pakkumist mahus 20 miljonit krooni (1,28 miljonit eurot), mille RKAS esialgu tagasi lükkas,» lausus Lugtmeijer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles