Soome metsafirmad pakuvad investeerimisvõimalusi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Enso Eesti Imavere Saeveski
Stora Enso Eesti Imavere Saeveski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimastel aastatel kiratsenud põhjanaabrite metsatööstus võib pakkuda investeerimisvõimalusi, sest ettevõtted muutuvad üha innovaatilisemaks.

Kuigi kolm suurt metsatööstuse ettevõtet – Stora Enso, UPM-Kymmene ja Metsä Board –, mis tegutsevad põhjanaabrite börsil, keskenduvad veidi erinevale turunišile, on kõik globaalse haardega firmad, mis rõhuvad uutele tehnoloogiatele ja säästlikkusele, vahendab Äripäev.

Neist kõige suurem, Soome-Rootsi metsanduskontsern Stora Enso on fookuse suunanud traditsiooniliselt paberitootmiselt ümber biomaterjali tootmisele. Uute lahenduste hulka kuuluvad näiteks nanotselluloosist pakendid ja säästvad puidust ehitusmaterjalid.

Kuna traditsiooniliste paberitoodete nõudlus kukub varem või hiljem ära, sõltub firmade tulevik sellest, kui kiiresti ja nutikalt nad suudavad oma rahavoogude augud täita.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles