Erik Sakkov lahkub Nordicast (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Sakkov
Erik Sakkov Foto: Tairo Lutter

Kui selle nädala alguses kirjutas Postimees, et uue rahvusliku lennufirma esimese tegevusaasta kahjum saab olema 15 miljonit eurot, siis täna andis vähem kui aasta tegutsenud Nordica teada, et lennuettevõtte juhatuse liige ja kommertsjuht Erik Sakkov lahkub alates homsest ametist.

«Töö, mis on tehtud, on tehtud kümne aasta eest. See intensiivsus - iga kuu on olnud aasta eest,» ütles Sakkov telefoniintervjuus Postimehele. Ta kinnitas, et lahkus Nordicast omal soovil. «Olen kõigest inimene. Tegemist on olnud ülisuure pingutusega, see on põhiline. Inimlikel võimetel on piirid, palun andke mulle asu.» 

Sakkov tunnistas, et teatas oma otsusest just täna, et vältida liiga suurt ažiotaaži ehk kiremöllu. «Kõike, mida teeme, peame tegema Nordica huvidest lähtuvalt. Selleks, et Nordical läheks hästi,» sõnas Sakkov, kes ise näeb end lennufirma ristiisana. Näiteks üks nimevariantidest, mida Sakkov ise lennufirmale välja pakkus, oli Sinilind. «Miks mitte, see on eestlaste lennufirma ja see oleks olnud ideaalne nimi, aga panime Nordica - ka selle mõtlesin mina välja.» 

Esialgu tahab Sakkov nüüd puhata, veeta aega pere seltsis, kasvatada pisikest poega ning naasta muusika tegemise juurde. Hetkel ei ole tal ka plaani kuhugi lennata. «Aga pean kõigile eeskuju näitama - nii et kui vähegi võimalik, lendan Nordicaga. Kõik peaksid seda tegema,» lausus Sakkov.

Postimehe küsimusele, kas Erik Sakkov lasti lahti, ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm, et tegemist on provokatiivse küsimusega. «Keegi ei ole Erikut lahti lasknud, Erik on ise avaldanud soovi lahkuda ja meie firma on kahetsustundega tema soovi aktsepteerinud,» ütles Tamm. Nordica juhatus, mille koosseis jätkab kaheliikmelisena, aktiivselt uut juhatuse liiget otsima ei hakka. 

Senine tööjaotus korraldatakse ümber juhatuse esimehe Jaan Tamme ja finantsjuhi Ahto Pärli vahel. «Täna on sellest veel liiga vara täpsemalt rääkida, aga töö seisma ei jää sellepärast. Kindlasti me saame hakkama ja kui on vajadus, eks me siis täiendame oma meeskonda või jagame vastutust ümber firma sees,» lausus Tamm.

Kuigi nii ettevõte kui Sakkov ise ütlevad, et tema lahkumine toimus omal soovil, kirjutab ERRi uudisteportaal, et ametlikult kinnitamata andmeil oli selle taga hoopis üle kuu aja kestnud lahkhelid ettevõtte nõukoguga, mistõttu soovisid nõukogu liikmed, et Sakkov ametist lahkuks.

Nordica nõukogu esimees Peeter Tohver ütles aga Postimehele, et see ei vasta tõele. «Kui te olete ettevõttes töötanud, siis ettevõttes töötab terve hulk inimesi, kellel on terve hulk vastutust ja nad teevad tõsist tööd. See ei ole jaa või ei vastus, aga kui tahetakse öelda, et Erik läks sellepärast ära, et ta ei saanud nõukoguga läbi, siis see ei ole õige,» lausus Tohver.

Erik Sakkov kuulus Nordica juhatusse alates ettevõtte asutamisest sügisel 2015. Enne seda töötas Sakkov kuus aastat Tallinna Lennujaama kommertsdirektorina, olles ühtlasi seal ka juhatuse liige. Aastatel 1996 kuni 1999 oli ta Eesti Ühispanga reklaamidirektor. 1995. aastal lõpetas Sakkov Tallinna Pedagoogikaülikooli, tänase nimega Tallinna Ülikooli. 

Muusikaga on Sakkov varasemalt kokku puutunud ansamblis Pantokraator klahvpille mängides ning korraldades 1990. aastate alguses Tartu muusikapäevasid, Dionysia teatrifestivali ning Tartu sügise noorteüritusi. Ka on Sakkov olnud klubide Atlantis ja Mirage käivitamise juures.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles