Eestlaste loodud Garage48 laieneb hoogsalt välisriikidesse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garage48 üritus Helsingis.
Garage48 üritus Helsingis. Foto: Gunars Grundstoks.

Eestlaste poolt loodud Garage48 ürituste sari, mille eesmärgiks on 48 tunni ehk kahe ööpäeva jooksul mõni äriidee reaalselt toimivaks teenuseks arendada, laieneb sel aastal erinevatesse välisriikidesse.


Garage48 üks asutajaid Martin Villig märkis, et läinud nädalavahetusel toimus Garage48 Helsingis, olles ühtlasi esimene sellenimeline üritus väljaspool Eestit.

Tegemist oli rahvusvahelise tootearenduse nädalavahetusega, kus 100 osalejast olid 50 pärit Soomest, 40 Eestist ja 10 Lätist.

Kokku esitleti reede õhtul 31 erinevat ideed, millest 16 populaarsemat läksid ka töösse. Ülevaate loodud projektidest ning võitjatest leiab siit.

Samas lisas Villig, et sel aastal toimub veel rida Garage48 formaadis üritusi. Veebruaris leiab Tallinnas aset Garage48 for Public Services, mille eesmärgiks on arendada avalikke teenuseid.

Märtsis toimub üritus Riias, aprillis uuesti Tallinnas ning augustis Tartus.

«Planeerimise faasis on 2011 hooajaks lisaks Stockholm ning 6-8 üritust erinevates Aafrika riikides,» lisas Villig.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles