Hispaania müüs 5,5 miljardi eest võlakirju

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania lipud
Hispaania lipud Foto: SCANPIX

Hispaania müüs 5,5 miljardi euro mahus riigivõlakirju, sest pärast kahe võlakirjaoksjoni ärajätmist on intressid langenud.

Hispaania müüs 4,5 miljardi euro mahus 12-kuulisi võlakirju 2,947- protsendilise intressiga, vahendab Bloomberg Hispaania keskpanga teadet. Detsembris tuli sama pikkusega laenuraha eest maksta 3,449 protsenti.

Lisaks müüdi 1 miljardi euro mahus 18-kuulisi võlakirju 3,367- protsendilise intressiga. Detsembris oli sellise raha intress 3,721 protsenti.

Hispaania tühistas eile neljapäevaks plaanitud kaks võlakirjaoksjonit ning asendas need 10-aastaste sündikaatvõlakirjdega. Nimelt oli kahtlus, et võlakirjaintress võib oksjoni käigu kerkida üle jõu käivalt kõrgele, pankade sündikaatvõlakirjade puhul lepitakse aga intress kokku.

Hispaania valitsus plaanib sel aastal eurotsooni suuruselt kolmanda eelarvepuudujäägi katmiseks müüa 192 miljardi euro mahus võlakirju. Samal ajal püütakse ka investoreid veenda, et riigi pangad ei ohusta riigirahandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles