Ministeerium tellis juurde 30 000 eurokalkulaatorit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurokalkulaator.
Eurokalkulaator. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium tellis Hiina tootjalt juurde 30 000 eurokalkulaatorit, et rahuldada Eesti Postile pärast novembris toimunud otsepostitust laekunud lisasoove, mida oli kokku ligi 22 000.

Rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau ütles Postimees.ee´le, et eurokalkulaatoreid saavad täiendavalt ka sotsiaalhoolekande asutused, sotsiaalmajade elanikud, üliõpilased ja kaitsevägi ning lisaks vajab täiendamist kalkulaatorite garantiivaru.

Bärenklau sõnul saadetakse kalkulaatorid Hiinast mitmes jaos. Täna hommikuks oli Eestisse jõudnud 25 000 kalkulaatorit ning Eesti Post alustab peagi saadetiste komplekteerimist ja laialikandmist. Ülejäänud 5000 kalkulaatorit peaks saabuma järgmisel nädalal.

Täiendavate eurokalkulaatorite tellimine läheb riigile maksma 33 500 dollarit. Bärenklau rääkis, et esmalt kasutas rahandusministeerium Hiina tootjaga varasemas lepingus sätestatud võimalust tellida samadel tingimustel juurde 10 000 kalkulaatorit ning seejärel viidi läbi hange veel 20 000 kalkulaatori ostmiseks ja sellele esitas ainsa pakkumise sama Hiina firma Putian Hanjiang Bai Li Electronic Plastic Co. Ltd.

Bärenklau tuletas inimestele meelde, et kõik elektroonikaseadmed on ohtlikud jäätmed, mida ei tohi visata tavaprügi hulka. Kasutusest kõrvaldatud kalkulaatoreid saab tasuta ära anda kõigis EES Ringluse kogumispunktides.

Katkiste kalkulaatorite garantiikorras väljavahetamist uute vastu teostab jätkuvalt kauplustekett Euronics.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles